Bezig met laden...

dagen


tot aan de examens vwo 2022

Wat je moet weten over het examen vwo in 2022

Het centraal examen vwo start op maandag 17 mei 2022 en eindigt op dinsdag 1 juni 2022. De examens 2022 gaan van start met Wiskunde (A/B/C).Examenrooster: wanneer zijn de eindexamens?

De examens starten op maandag 17 mei 2022 en eindigen op dinsdag 1 juni 2022. Voor een volledig overzicht zie het examen rooster 2022 vwo. We hebben ook een persoonlijk examenrooster waarbij je ziet welke dagen je vrij bent en welke niet. Dit persoonlijk examenrooster is zichtbaar op het dashboard wanneer je inlogt op onze online leeromgeving


Exameneisen vwo: wanneer geslaagd?

Voor de examens vwo gelden de volgende eisen:

  • Het gemiddelde van je examencijfers moet een 5,5 of hoger zijn. Met een gemiddelde van 5,49 of lager ben je dus gezakt.
  • Bij je eindcijfers voor de kernvakken Nederlands, Engels en wiskunde mag maximaal één 5 bij zitten, de rest moet een 6 of hoger zijn. Bij een eindcijfer lager dan 5 voor een van deze vakken ben je sowieso gezakt
  • Je hebt geen 3 als eindcijfer
  • Al je eindcijfers zijn 6 of hoger, óf
    • Je hebt één 5 en al je andere eindcijfers zijn 6 of hoger
    • Je hebt maximaal één 4 en al je andere eindcijfers zijn een 6 of hoger, waarvan er minstens één 7 of hoger is. Daarnaast moet het gemiddelde van al je eindcijfers minstens 6,0 zijn.
    • Je hebt maximaal twee 5’en en al je andere eindcijfers zijn een 6 of hoger, waarvan er ten minste één 7 of hoger is. Daarnaast moet het gemiddelde van al je eindcijfers minstens 6,0 zijn.

Meer informatie kun je vinden op de website van de Rijksoverheid.


Cijfer berekenen: wat moet ik halen?

Speciaal voor jou hebben we een handige rekentool ontwikkeld die voor al je vakken automatisch berekent wat je moet halen voor een voldoende maar ook voor bijvoorbeeld een 7 of 8. Ontdek het in onze online leeromgeving.


Vwo schoolexamens 2022: hoe kan ik me het beste voorbereiden?

We raden je aan om een examentraining te volgen; deze zijn bewezen effectief. Ook voor het schoolexamen zijn deze enorm hulpzaam. Examentrainingen zorgen voor structuur, overzicht en handigheid. Omdat fysieke examentrainingen erg duur zijn om te volgen bieden wij online examentrainingen aan en examentraining bundels voor leerlingen die liever vanaf papier leren. Qua inhoud zijn deze vergelijkbaar met fysieke examentrainingen maar dan stukken goedkoper. Ook zijn onze examentrainingen minder intensief; je kunt zelf je eigen tempo bepalen. Tijdens een examentraining krijg je per onderdeel een korte uitleg over de examenstof die je moet kennen, vaak samen met tips, trucs en stappenplannen. Vervolgens ga je aan de slag met oude examenopgaves die bij dat onderdeel horen en ga je ook een volledig examen oefenen. Uniek verder aan onze examentrainingen is dat je na afloop een analyserapport kunt aanvragen waarbij je kunt zien hoe je scoort per onderdeel en krijg je ook een CE cijfer voorspelling met een nauwkeurigheid van 95%. Zo weet je of je voldoende voorbereid bent of dat bepaalde onderwerpen nog wat extra aandacht nodig hebben. Verder hebben we ook nog een online leeromgeving waar je gratis aanvullend leermateriaal kunt vinden; alles met het doel om jou te helpen slagen voor de examens 2022!


Klachten eindexamens: waar kan ik terecht?

Bij inhoudelijke klachten over het examen kun je terecht bij het LAKS. Zij hebben hiervoor een speciale website opgezet genaamd www.examenklacht.nl. Ook kun je klachten telefonisch indienen via het telefoonnummer 020-5244066.

Mocht je klachten hebben rondom de organisatie van de examens dan kun je ook terecht bij de klachtencommissie van jouw school. Ook kun je klagen bij de Inspectie van Onderwijs als je denkt dat een centraal examen niet volgens de regels is afgenomen.


Uitslag eindexamens: wanneer bekend?

Voor dat je hoort of je geslaagd bent maakt Cito de n-termen bekend. Dit zal gebeuren op donderdag 10 juni om 08.00 uur. Zodra de n termen bekend zijn zullen wij ze ook publiceren op onze n-term pagina. Op basis van de n termen gaat jouw school vervolgens vaststellen of je geslaagd bent of niet. In de meeste gevallen neemt de school telefonisch contact met je op als je niet geslaagd bent of een herexamen moet doen.

Met onze hulpmiddelen wordt het examen vwo 2022 een eitje!een foto van oefenlicentie havo en vwo

Online & print oefenlicenties 2022 voor vwo

€17,50een foto van examentraining bundel havo en vwo

Doe-het-zelf examentrainingbundels 2022 voor vwo

€32,50een foto van een online examentraining havo en vwo

Online examentrainingen 2022 voor vwo


€39,50een foto van een online examentraining havo en vwo

Online examentrainingen met uitlegvideo's 2022 voor vwo

€57,5099,3% slaagt bij ons!

Al meer dan 4.000 examentrainingen gevolgd


Keuze uit 15 vakken op vmbo, havo en vwo niveau


Tot 90% goedkoper dan examentrainingen op locatie
Examenvideo's zijn ook los te bestellen, zeer hulpzaam nu bij je voorbereiding op het laatste schoolexamen!

Elk examenonderwerp van een vak wordt voor jou apart uitgelegd in korte, heldere video's. Animaties ondersteunen hierbij het begrijpen van de leerstof. Ideaal wanneer je behoefte hebt aan extra uitleg of bij de voorbereiding op de schoolexamens!


Bekijk ons volledige aanbod in onze webshop >

Wat examen kandidaten van vwo examens zeggen over Helpmijslagen.nl

"Ik ben geslaagd! Ik had voor wiskunde B een 6,8 en voor natuurkunde een 6,9 dus de voorspellingen waren vrij accuraat. Dankjewel voor de hulp!"
starstarstarstarstar
5 / 5
trending_up Felix volgde een online examentraining wiskunde B vwo en wist zijn 5,2 als SE cijfer op te krikken naar maarliefst een 6,8 als CE cijfer. Ook volgde hij een online examentraining natuurkunde vwo en ging hierbij van een 6,1 als SE cijfer naar een 6,9 als CE cijfer.
"Mijn uiteindelijke cijfer was een 7,9 terwijl ik nog nooit hoger gehaald heb dan een 7,5 en gemiddeld een 6,2 stond, bedankt! "
starstarstarstarstar
5 / 5
trending_up Esmée volgde een online examentraining geschiedenis vwo en ging van een 6,2 als SE cijfer naar een 7,9 als CE cijfer.
"Ik wil jullie bedanken voor de fantastische examentraining. Het heeft mij zeker geholpen en mijn examen ging echt heel goed :)"
trending_up Isa volgde een online examentraining natuurkunde vwo en wist haar 6,8 als SE cijfer vast te houden op het CE waardoor ze het vak afsloot met een mooie 7 als eindcijfer.
"Ik heb een 7,6 gehaald voor mijn economie examen. Iets hoger dan de voorspelling dus, maar ik heb na de voorspelling ook nog geoefend met de onderwerpen die wat minder goed gingen bij de examentraining. Het is dus wel heel nuttig geweest!"
trending_up Stan volgde een online examentraining economie vwo en ging van een 7,1 als SE cijfer naar een 7,6 als CE cijfer.
"Bedankt voor de hulp!"
trending_up Aimee volgde een online examentraining wiskunde A vwo en ging van een 6,5 als SE cijfer naar een 6,9 als CE cijfer.

Meestgestelde vragen vwo examens

Speciaal voor jou hebben we de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. Zit het antwoord op jouw vraag er nu niet tussen? Kijk dan op examenblad of stel jouw vragen via onze chat!

Algemeen

Voor de eindexamens vwo gaat het er vooral om dat je de handigheid er in te pakken krijgt. Daarom is het erg belangrijk om veel oude eindexamens te oefenen omdat de structuur van de eindexamens elk jaar vergelijkbaar is. Je kunt losse examens oefenen maar je kunt ook examentrainingen volgen waarin oude examenopgaves in verwerkt zitten. Dit is een bewezen effectieve manier van voorbereiding en levert gemiddeld tot 1 punt hoger op. Helpmijslagen biedt daarom ook examentrainingen aan om ervoor te zorgen dat iedereen gebruik kan maken van de best mogelijke voorbereiding; deze kun je volgen in onze online leeromgeving.

PraktischGa met zelfvertrouwen het vwo examen 2022 in