Bezig met laden...

dagen


tot aan het examen geschiedenis vmbo-gt 2019

Geschiedenis examen vmbo-gt 2019

Het Centraal Eindexamen Geschiedenis examen vmbo-gt vind plaats op dinsdag 14 mei 2019. Het examen start om 09:00 uur en duurt tot 11:00 uur. Je hebt dus 2 uur de tijd voor dit examen. Om jou te helpen bij jouw voorbereiding is het volgende leermateriaal gratis beschikbaar in onze leeromgeving:
Nederland
examenstofoefenexamens

Wat is de examenstof voor het centraal examen geschiedenis?

De domeinen 'Leervaardigheden in het vak geschiedenis' 'Staatsinrichting van Nederland' 'Historisch overzicht vanaf 1900' 'Vaardigheden in samenhang' en 'Verrijkingsdeel bij historisch overzicht vanaf 1900' behoren tot de examenstof 2019. In onze online leeromgeving zie je hier een verdere uitwerking van. Ook kun je de officiële syllabus raadplegen op examenblad.


Wat mag ik meenemen naar het examen geschiedenis?

Voor dit examen mag je meenemen: schrijfmateriaal inclusief millimeterpapier, tekenpotlood, blauw en rood kleurpotlood, liniaal met millimeterverdeling, passer, geodriehoek, gum, normale rekenmachine en een woordenboek Nederlands. Dit kun je ook hier nalezen op examenblad.


Hoe kan ik me het beste voorbereiden voor geschiedenis?

Veel oefenen; het eindexamen is tot op zekere hoogte een trucje wat je onder de knie moet zien te krijgen. Ga dus vooral aan de slag met oude oefenexamens. In onze online leeromgeving is het mogelijk oefenexamens te maken, gesorteerd op moeilijkheidsgraad. Ook kun je zien wat voor cijfer je moet halen voor bijvoorbeeld een 6, 7 of 8 en kun je na afloop van het CE je voorlopig cijfer berekenen.


Helaas hebben we dit jaar nog geen betaalde producten voor dit vak

Maar niet getreurd, je kunt namelijk wel gebruik maken van onze online leeromgeving. Hier kun je de examenstof inzien om te kijken wat je wel en niet moet kennen en kunnen én kun je gratis examens oefenen van voorgaande jaren! De opgaven uit deze examens zijn daarbij ook gecatogoriseerd op moeilijkheidsgraad.


Ga naar onze online leeromgeving >

Blogs over geschiedenis vmbo-gt

Er is nog niets geschreven over dit vak. Blijf via onze facebookgroep op de hoogte voor blogartikelen over het examen geschiedenis vmbo-gt 2019.


Join de facebookgroep >Ga goed voorbereid het examen in