25.000+ leerlingen gingen je voor

10.000+ examentrainingen gevolgd

Gratis verzending vanaf 40 euro

0 dagen

tot aan het examen Natuur- en scheikunde 1 vmbo-gt 2022

Wat je moet weten over het Natuur en scheikunde 1 examen vmbo-gt 2022

Nederland

Het Centraal Eindexamen Natuur en scheikunde 1 examen vmbo-gt vind plaats op donderdag 19 mei 2022. Het examen start om 13:30 uur en duurt tot 15:30 uur. Je hebt dus 2 uur de tijd voor dit examen.

Examen doen in 2022 wat is de examenstof?

De domeinen ‘Leervaardigheden in het vak wiskunde’ ‘Algebraïsche vaardigheden’ ‘Rekenen, meten en schatten’ ‘Meetkunde’ ‘Aanvullende eisen’ en ‘Vaardigheden in samenhang’ behoren tot de examenstof 2022. In onze online leeromgeving zie je hier een verdere uitwerking van. Ook is hier te vinden voor hoeveel % een bepaald onderwerp in het examen terugkomt. Sommige onderwerpen komen namelijk vaker terug in opgaven dan anderen. Door extra aandacht te geven aan de onderwerpen die voor een groot gedeelte terugkomen in het examen vergroot je de kans op een goed cijfer.

Gemiddelde cijfer berekenen: wat moet ik minimaal halen?

Zitten de schoolexamens erop? Het gemiddelde van alle behaalde cijfers geeft jouw SE cijfer. Dit schoolexamen cijfer telt voor 50% mee voor het uiteindelijke eindcijfer. Benieuwd wat je minimaal moet halen voor een voldoende of misschien wel een 8 als eindcijfer? Speciaal voor jou hebben we een handige rekentool ontwikkelt. Ontdek het in onze online leeromgeving.

Examenvoorbereiding: hoe kan ik me het beste voorbereiden?

Veel oefenen; het eindexamen is tot op zekere hoogte een trucje wat je onder de knie moet zien te krijgen. Ga dus vooral aan de slag met oude oefenexamens. In onze online leeromgeving is het mogelijk oefenexamens te maken, gesorteerd op moeilijkheidsgraad. Ook kun je zien wat voor cijfer je moet halen voor bijvoorbeeld een 6, 7 of 8 en kun je na afloop van het CE je voorlopig cijfer berekenen.

Voorlopig cijfer berekenen: hoe heb ik gescoord?

Zit het examen erop en heb je de antwoorden op Examenblad bekeken? Op basis van het verwacht aantal punten kun je berekenen wat je voorlopig cijfer wordt. Hierbij wordt ook inzichtelijk wat de n-termen in de afgelopen jaren waren, zodat je een idee hebt wat de n-term voor dit jaar zal zijn. Je voorlopig cijfer berekenen doe je in onze online leeromgeving.

Klachten examen: waar kan ik terecht?

Bij inhoudelijke klachten over het examen kun je terecht bij het LAKS. Zij hebben hiervoor een speciale website opgezet genaamd www.examenklacht.nl. Ook kun je klachten telefonisch indienen via het telefoonnummer 020-5244066.

Mocht je klachten hebben rondom de organisatie van de examens dan kun je ook terecht bij de klachtencommissie van jouw school. Ook kun je klagen bij de Inspectie van Onderwijs als je denkt dat een centraal examen niet volgens de regels is afgenomen.

Uitslag examen: wanneer bekend?

Voor dat je hoort of je geslaagd bent maakt Cito de n-termen bekend. Dit zal gebeuren op donderdag 9 juni om 08.00uur. Zodra de n termen bekend zijn zullen wij ze ook publiceren op onze n-term pagina. Op basis van de n termen gaat jouw school vervolgens vaststellen of je geslaagd bent of niet. In de meeste gevallen neemt de school telefonisch contact met je op als je niet geslaagd bent of een herexamen moet doen.

Met onze hulpmiddelen worden de examens 2025 een eitje!

25.000+ leerlingen gingen je voor
  • Alles op één plek, alle vakken en niveau’s beschikbaar!
  • Gericht aan de slag, met inzicht in je vorderingen en resultaten!
  • Voor minder geld, bij ons elk vak en net zo effectief als trainingen op locatie!